Vokalna skupina Melos na zlati žetvi v Polenšaku

glava_zetev_2013

V Polenšaku je potekala 50., torej Zlata žetev od 19. Do 21. Julija 2013. Ker smo s kulturnim društvom Polenšak že sodelovali, ko smo nastopili na dobrodelnem novoletnem koncertu v dvorani v Polenšaku, nas je tudi tokrat že od novoletnega koncerta čakalo vabilo za nastop na Zlati žetvi. Bližal se je dan nastopa in po radiu je bilo moč slišati oglas, v katerem je bila narejena tudi reklama za nas.

Vreme je zdržalo in nastop je bil tik pred nami. Najprej smo po opravljeni žetvi v »gumni« zapeli eno ljudsko skladbico in za ta trenutek smo si sami izbrali, da bi bila najbolj primerna Pri farni cerkvici. Potem se je pa dogajanje premaknilo pod glavni šotor, kjer smo nastopili še na ozvočenju in s petimi ostalimi skladbami iz našega repertoarja.

Tukaj smo spet presenetili, saj smo premierno izvedli priredbo skladbe Dvije zvjezdice od hrvaške pevke Tajči. Priredbo za nas je napisal naš član Tadej, kot solistka pa se je v vlogi Tajči več kot odlično izkazala Katja Kovačič. Ideja o izvedbi skladbe na žetvi je padla ob prihodu na prizorišče. Katja se je strinjala, vsi ostali pa tudi. Zakaj ne bi ponudili nekaj drugačnega.

Po končanem nastopu nas je čakalo še kosilo in potem počasno odhajanje proti domu. Zaključili pa smo s pravim malim fotošutingom in od tega si lahko ogledate tudi nekaj fotografij.

Pa lep dan želimo…